X

2023 yaz modası, öne çıkan 5 trend

Nihayet soğuk ve karanlık kış günleri bitti, artık taptaze bir baharın tam ortasındayız. Sıcak yaz günlerine de az bir zaman kaldı. Modaya yön veren modacıların ve markaların 2023 yazı için tasarladıkları ürünler mağaza vitrinlerini süslemeye başladı bile. Bugün 2023 yaz modası trendleri nedir, neler bu yaza damgasını vuracak sizin için derledik.

Makalede neler var?

2023 yaz modası siyah beyaz

Kış aylarında başlayan siyah egemenliği bu yazda devam edecek. Ancak bu yaz siyahın yanında beyazın da ağırlığı oldukça fazla olacak. Yani 2023 yaz modası renk trendi siyah ve beyaz olacak. Hele ki siyah beyaz kombinler şimdiden egemenliklerini ilan ettiler bile. Özellikle beyaz atletler oldukça popüler olacak.

Gri, bej ve krem renklerini de yine 2023 yazında bolca göreceğiz. Önceki yazların popüler pastel renkleri de yine bu yaz var olmaya devam ediyor. Özellikle yeşil, mavi, sarı ve turuncunun pastel tonları bu yaz da revaçta olmaya devam ediyor.

Yaz ayları desenleri olan çiçek, böcek ve kuş benzeri motifleri 2023 yaz koleksiyonlarında fazla görmüyoruz. Bu yaz genel olarak kıyafetlerde, çanta ve ayakkabılarda düz renkler, ağırlıklı olarak da soğuk renkler olacak. Desen olarak ise düz renkler üzerine puantiyeler olacak. Özellikle siyah ve beyaz gibi zıt renkli puantiyeler gerek kıyafetlerde gerekse de çantalarda bolca görülecek. Puantiyelerle birlikte simli kumaşlardan parçalar da yine 2023 yazında bolca görülecek.

Dökümlü ve bol kıyafetlere devam

Bol ve dökümlü kıyafetlere 2023 yazında da devam.

Büyük beden bol kıyafetler 2023 yazında da tam gaz devam ediyor. Bol dökümlü kotlar, pantolonlar, tişörtler ve yazlık trikolar yine 2023 yaz modası için vaz geçilmez olacaklar. Yine bol ve dökümlü blazer ceketler de bu yıl da bir çok markanın koleksiyonları arasında yer almaya devam ediyor.

Dökümlü bol bermudalar ve şortlar bu yaz oldukça ağırlıklı olacak. Bol pantolon veya şort üzerine büyük beden ceketler ile maskülen ancak seksi kadınları bu yaz sokaklarda çokça göreceğiz. Geçen yaz olduğu gibi bu yazda denim veya pamuklu büyük pantolonlar bol paça olarak trend olmaya devam edecek.

Bol pantolon, şort ve eteklerde bel bu yaz biraz daha aşağıya düştü. Bol ve düşük bel denim pantolon, etek ve şortlar, üstlerinde transparan yelek, bistüyer veya tül, dantel parçalar ile 2023 yazı bol kombinli bir yaz olarak geçecek.

2023 yaz trendlerinden biri transparan olacak.

Transparan bu yaz çok moda

Dişiliği öne çıkaran, seksi transparan kıyafetler 2023 yaz modası trendlerinden biri olacak. Tül veya dantel transparan bluzlar ve etekler alta giyilecek iç çamaşırları, bistüyerler veya düz renkli tişörtlerle tamamlanacak. Özellikle siyah veya beyaz atletler dantel ve tül transparan kıyafetleri daha da alımlı yapacak.

Işıltılı ve parlak modeller

Asimetrik kıyafetler 2023 yaz modası trendlerinden biri olacak.

Son birkaç yıldır ilk bahar ve yaz koleksiyonlarında ışıltılı ve parlak parçaları gördük. 2023 ilk bahar yaz defilelerinde de ışıltılı ve parlak kıyafetler, ayakkabı, çanta ve aksesuarlarda yine öne çıktı. Metalik tonlu siyahlar, beyazlar, griler, gümüş ve altın renkleri ceketlerde, pantolonlarda, çanta ve ayakkabılarda ağırlıklı olarak bu yazda görülecek.

Asimetrik elbise ve etekler

2023 yazında kesinlikle feminenlik ve seksilik ön planda olacak. Her tipten vücuda uygun olan asimetrik etek ve elbiseler feminenliği ve seksiliği daha da öne çıkaran modellerdir kuşkusuz. Moda dünyasına yön veren modacılar ve markalar 2023 yaz koleksiyonlarında asimetrik elbise ve eteklere de bol bol yer verdiler.

Ceplerden vaz geçilmiyor

Pantolon ve çantalarda cep modası devam ediyor. Çok sayıda büyük cebi olan denim kargo pantolonlar bu yılda popülaritesini korumaya devam ediyor. Aynı şekilde cepli elbise, gömlek ve etekler de bu yaz çok popüler. 2023 yazlık çantaların da bolca dış cebi olacak.