X

2021-2022 Sonbahar Kış Trendleri

Sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı bu günlerde artık yazlıklar hurçlara konmaya, mevsimlik ve kışlık kıyafetlerde tekrar gardıroplara asılmaya başladılar. Moda tasarımcıları ve önemli markalar ise 2021-2022 sonbahar kış moda trendlerini çoktan belirlediler bile…

Peki 2021-2022 sonbaharında ve özellikle de kışında nasıl giyineceğiz, son trendler nelerdir gelin birlikte bakalım. Öncelikle pandeminin etkisi moda rüzgârlarını hâlâ etkilemeye devam ediyor. Pandeminin eve kapattığı insanlar evde giydikleri bol ve rahat kıyafetleri artık dışarıda da giyinmek istiyorlar, ki 2021 yazında da öyle oldu. Görünen o ki bol ve rahat kıyafet trendi daha uzun bir süre devam edeceğe benziyor.

Makalede neler var?

Renkler

2021’in son aylarında ve 2022’nin ilk aylarında kahverengi ve tonları, bej, fuşya, yeşil ve krem renkler revaçta olacak. Özellikle trikolarda ve kazaklarda, yelek ve elbiselerde bu renkleri sıkça göreceğiz bu kış.

Özellikle kurbağa yeşili öncelikle olmak üzere yeşilin tonları bu kış çok moda. Kahverengi ve sıcak kahven (kızıl renge çalan) tonları da yine trend olan renkler.

Trend desenler; çiçek ve leopar

Genel olarak çiçek desenleri ilkbahar ve yazlık kıyafetlerinin desenleri olsalar da, 2021-2022 kışında özellikle büyük çiçek desenleri ağırlıkta olacak. Triko ve kazakların yanı sıra dış giyimde yani mont ve kabanlarda da çiçek desenleri sıkça görülecek bu kış.

Kahve ve yeşil tonların ağırlıklı olduğu leopar desenler elbise, kazak ve trikolarda bolca görülecek. Aynı şekilde ayakkabı ve çantalarda da leopar desenler bu kışın trendi olacaklar. Mutlaka desensiz ve düz renkler de klasik olarak yerlerini koruyorlar.

Bol kıyafetler

Bol ve rahat kıyafetler bu kış da oldukça revaçta olacak.

Geçen kış ve ilkbaharda Pandeminin eve kapattığı bizler rahat ve bol kıyafetlere çok alıştık. Yazdan kalma bol, üstten düşen kıyafetler bu kış da trend olmaya devam ediyor. Özellikle bol triko ve kazaklar oldukça revaçta olacak bu bu kış.

Triko elbiseler

Triko elbiseler bu kışın gözdelerinden olacak.

Uzun, bileğe kadar ve bol triko elbiseler bu sene moda tasarımcılarının gözdelerinden. Beli ortaya çıkartan kemerler de uzun triko elbiselerin üzerinde çok şık duracaklar kuşkusuz.

Klasik deri kıyafetler

Geçen senelerde deri parçalar neredeyse her kıyafetin, montların, kazakların, pantolonların bir parçasıydı. Ancak bu sene deri parçalardan ziyade klasik deri kıyafetler yani, deri mont, kaban ve pantolonları daha çok göreceğiz. Zaten deri montlar ve kabanlar, deri pantolonlar her dönemin revaçta olan kıyafetleri değil mi?

Yelekler

Son birkaç yıldır trend olan yelekler bu sonbahar ve kışın da trend olmaya devam ediyorlar. Deri ve uzun yeleklerde yine bu kış moda olmaya devam edecek. Özellikle belden aşağı kadar uzanan yelekler üzerine kemerler oldukça şık duracak bu kış.

Out outlook kıyafetler ve ayakkabılar

Işıltılı, metalik görünümlü renkler, suni kürklü kombinasyonlarla out outlook kıyafetlerde çok şık duracak.

Hemen göze çarpan, yani parlak, simli, süslü, ışıltılı kıyafetler ve ayakkabılar bu kış oldukça trend olacaklar. Gerek sokakta gerekse de gecelerde giyilecek out outlook kıyafetlerde ve ayakkabılarda metalik görünüm ve renkler ağırlıkta olacak. 2021-2022 kışında out outlook kıyafetleri ağırlıkla desensiz, düz renkli olarak olacak.

Tezat kombinler

Pandeminin etkisiyle devam eden bol ve rahat, spor kıyafetlerle tezat teşkil edecek abiye kıyafetler ve ayakkabılar da bu kışın modalarından olacak.  Yani bu kış abiye bol dökümlü spor kıyafetlerden oluşan tezat kombinler çok moda olacak. Bol ve uzun bir triko elbisenin altına şık bir abiye ayakkabı veya tam tersi spor bir kışlık botun üzerine abiye bir kıyafet sıkça görülecek. Yahut abiye bir kıyafet üzerine bol ve spor bir mont ya da uzun triko bir yelek yine bu yılın trendlerine uygun bir tezat kombin olacak.

Monokromatik kombinler

Yani baştan aşağıya tek renk giyim 2021-2022 kışının moda trendlerinden biri olacak. Monokromatik kıyafetler ağırlıklı olarak natürel ve canlı renklerde olacaklar. Kırmızı, sarı, fuşya renklerini monokromatik kombinlerde sıkça göreceğiz.

Her dönemim vaz geçilmezi, mini etekler

Her mevsim giyilen ve her dönemin vaz geçilmezi olan mini, 2021-2022’nin kışında da vazgeçilmez olacak.

Suni kürk kıyafetler

Evet kürkleri için hayvanların katledilmesini artık kimse istemiyor. Ancak ne hanımlar ne de modacılar kürk kıyafetlerden de vaz geçemiyor. Dolayısıyla da bu kış suni kürk kıyafetler veya suni kürk parçalı kıyafetler trend olmaya devam edecekler. Kürk yakalı montlar, kabanlar ve kürk parçalı her türlü kıyafeti bu kış da yine bolca göreceğiz.

Bu kışın uzun kıyafetler giyilecek

Başta kaban, palto, elbise, yelekler olmak üzere bu kışı uzun kıyafetlerle geçireceğiz. Diz altı hatta ayak bileğine kadar uzanan kıyafetler bu kış hanımları daha alımlı ve şık göreceğiz.

Bu yılın favori rengi kurbağa yeşili
Sahte kürkler bu kış moda.
Uzun, kemerli triko elbiseler